Olster zangkoor ‘Na Oefening Bijna Zuiver’ bestaat binnenkort 25 jaar

Als we het over zangkoren hebben dan schiet me gelijk – en waarom weet ik niet – de naam van “Sweet Sixteen” te binnen. Dat was een Nederlands meisjeskoor ((1952-1972) dat bekendheid kreeg door een regelmatig optreden voor de NCRV-radio. Het repertoire bestond uit vrolijke, frisse en romantische liedjes. In 1960 hadden ze een hit: Peter.

                             “Wie maakt dat ik niets meer lust
                              Wie verstoort mijn rust
                              Ja dat is Peter, ja dat is Peter

De rust in Olst werd destijds verstoord door Peter Mulock Houwer, muziekdocent en groot muziekliefhebber. Peter dacht dat een koor in Olst wel leuk zou zijn, en zo is zangkoor NOBIZ (Na Oefening Bijna Zuiver) ontstaan. 

Jeugdig elan 
Het koor Nobiz uit Olst zijn allang geen bakvissen meer en ze bestaan inmiddels op 30 september al 25 jaar. De gemiddelde leeftijd van de koorleden is geen Sixteen meer, (maar neigt eerder naar de Sixty en sommigen een beetje meer) Maar desalniettemin hebben ze nog steeds een jeugdig elan. En, er doen zelfs ook enkele heren aan mee. Het kan dus niet op. Maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Tekst gaat verder onder de foto…

Mieke Stam

Leden van het eerste uur
Mieke Stam zit vanaf de oprichting bij het koor. “Inclusief mijzelf zijn er nog acht leden van het eerste uur. Peter zit er ook nog steeds bij. We hebben sinds een half jaar een nieuwe dirigent, Ruurdje van den Berg. Daar zijn we heel blij mee. We zingen de 2 B’s: Van Beatles tot Bach. Het sociale aspect van het verenigingsleven is voor ons heel belangrijk.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Pop Up Koor
Zangkoor Nobiz bestaat dus 25 jaar. Om dit te vieren heeft het koor een heuse jubileumcommissie en die heeft een feestelijk programma samengesteld. Zo is er een Pop Up Koor, onder leiding van Caja van der Werff. Zij is muziektheatermaker en ontwikkelaar van muziekprojecten zoals Pop Up koren. 

Tekst gaat verder onder de foto…

Canon van Pachelbel
Iedereen is zaterdag 30 september om 13.30 uur welkom in het Holstohus in Olst om met zijn allen het stuk ‘Canon van Pachelbel’ in te studeren en om 15.00 uur wordt dit voor belangstellenden ten gehore gebracht. 

Laat u verrassen, de toegang is gratis.

Informatie en aanmelding: zangkoornobiz@gmail.com

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer