Olster tennismoaten halen kampioenschap op uit Vriezenveen

De najaarscompetitie voor het Heren 2 team van Tennisvereniging Ter Spille, uitkomend in de 3e klasse vrijdagavond, begon met een uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Beckson uit Brummen.  Voor de Olstenaren even wennen, uitkomen in de 17+ i.p.v. 35+ competitie. Jonge honden, terwijl de tennismoaten over het algemeen voormalige voetballers, basketballers of handballers met diverse lichamelijke gebreken zijn. Met een gemiddelde leeftijd rond de 40-45 jaar. Naast het tennissen hebben de mannen de overeenkomst dat ze allemaal van een goede diepgaande analyse houden na de training of wedstrijd. Daar staan ze bij Ter Spille, en inmiddels in de rest van Oost-Nederland, om bekend.

 

 

De eerste wedstrijd in Brummen was superspannend, alle 4 de wedstrijden werden door de mannen na een tie-brak gewonnen. De eerste 4 punten waren binnen! Daarna werden ook overtuigende 4-0 overwinningen behaald. Eén keer werd een wedstrijd verloren door een tactische opstellingsfout. Namen worden er niet genoemd, maar uit betrouwbare bronnen is vernomen dat daar lang over is nagepraat. De uitwedstrijd op 29 september naar Vriezenveen werd na een paar minuten gestaakt vanwege zware regenval. De nummer 2, Beckson, had echter gedurende de competitie geen fouten meer gemaakt en de rest van de wedstrijden ook met 4-0 gewonnen. Dat ene verlies puntje maakte dus dat de tennismoaten minimaal 1 van de 4 wedstrijden in Vriezenveen moesten winnen. Maar goed, die wedstrijd was dus gestaakt. Vriezenveen stelde voor een 2-2 stand te noteren. Dan waren de moaten dus kampioen door een telefoontje. Maar het eer- en rechtvaardigheidgevoel van de mannen stak de kop op. Kampioen worden doe je door te spelen. Aldus geschiede.

 

Busje geregeld, BBQ en vlees in de bus. Masterkok Geke mee (dit jaar als speler helaas geblesseerd) en de tennismoaten op weg naar Vriezenveen. Daar was al een parkeerplaats voor de Olstenaren gereserveerd. De eerste twee wedstrijden gingen gelijk op, er werd zelfs lang tegen een achterstand aangekeken. Komt dat wel goed? Maar uiteindelijk werd de eerste wedstrijd gewonnen en was het kampioenschap binnen! De 2e werd gewonnen, de 3e werd gewonnen. De 4e wedstrijd werd helaas weer door de regen gestaakt, maar dat maakte dit keer niet uit. Het resultaat een prachtige 3-1 overwinning en het kampioenschap binnen. In het gezellige Vriezenveen werd daar uiteraard lang over geanalyseerd. Daar praten ze niet over de tennismoaten, maar de tennismalloten met busjes en BBQ. En uiteindelijk ook nog een DJ. Zowel op het veld als naast het veld zette Olst de toon. Het kampioenschap is binnen. Op naar de 2e klasse.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie