Dit zijn de oktoberactiviteiten in Dorpshuus Heino

De hele maand oktober kent het Dorpshuus Heino weer verschillende activiteiten. Er zijn zeven activiteiten. Van de Bingo naar dansen en van het Filmhuis naar het soepcafé. Wij nemen de activiteiten even met je door.

De maand begint met een familie expositie. De drie broers en zus Kloezeman zijn op verschillende gebieden creatief en hebben samen een expositie samengesteld. Waar, de ene prachtige maakt tekeningen maakt, houdt de ander zich bezig met materialen als lood, verf, motorkettingen, borduurgaren of hout. Klokken zijn een terugkerend thema. Deze verzameling aan werken zijn te zien tot 28 december in het Doprshuus en bij Omheining.

Plandelen in Heino
Op 7 oktober is het de tijd om te plandelen. Plandelen is combinatie van het Zweedse woord plocka, dat ‘verzamelen’ betekent, en wandelen. Het is de bedoeling om al wandelend de omgeving weer schoon te maken. En straks kan jij dus helpen met plandelen om Heino weer schoon te maken. Als dank is er een kop koffie/thee/ranja en wat lekkers te verkrijgen.

Toen ik je zag
In het Filmhuis is op 13 oktober de film te zien van het gelijknamige boek ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes. Dat boek uit 2013 is de basis voor de film die nu vertoond gaat worden in het Filmhuis. Het drama gaat over de relatie van Isa met acteur Antoine Kamerling, die kampt met depressies en in 2010 besluit uit het leven te stappen. Deze film is om 20:00 uur en kaartjes zijn te verkrijgen bij Filmhuis Heino.

Rode woensdag van Wandel4daagse
Wandelaars van de Sallandse Wandel4daagse worden op 25 oktober verwelkomd door Co de Rood in Heino. Daar kunnen ze gebruik maken van de verschillende horeca voorzieningen; het Dorpshuus, Café Restaurant Marktzicht en Proeflokaal Buuffies. Hier kunnen de lopers genieten van een drankje en een hapje met bijpassende muziek.

Bingo!
Op donderdag 26 oktober is er een Herfstbingo om 20:00 uur. Er worden negen rondes gespeeld met daarbij nog een euro-ronde, een verloting en natuurlijk de superronde met kans op een prijs van misschien wel 200 tot 300 euro. Een bingo boekje om mee te doen kost 10 euro.

Kopje soep in het Soepcafé
Op 27 oktober is het mogelijk om nieuwe contacten te maken tijdens het eten van een kopje soep. En niet zomaar soep, soep dat bijdraagt aan een duurzame samenleving. De soep wordt gemaakt van producten die niet meer verkocht kunnen worden maar wel goed te eten zijn. Er worden drie of vier soorten soep voorgeschoteld samen met stokbrood met kruidenboter en salade. De inloop van het Soepcafé is om 17:00 uur.

Dans erop los
Zin om de cha-cha-cha, de salsa of de rumba te dansen? dan kun je meedoen met de dansavond op 28 oktober. Jong en oud kunnen ouderwets zwieren over de dansvloer met live muziek van eenmansband Chris. De zaal opent zich om 19:30 uur en de muziek start om 20:00 uur. Entree bedraagt 6 euro.

Repareren in het Repair Café
Voor het dansen is in de ochtend het Repaircafé geopend op 28 oktober van 09:00 tot 12:00 uur. Hier kan je allerlei kapotte spullen laten nakijken en/of repareren. Denk aan je kapotte föhn of een cd-speler. Ook kan je je messen, scharen en boren laten slijpen. Het moet wel gaan om kleine spullen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer