De IJssellinie geeft de laatste open dag van het seizoen

Op zaterdag 7 oktober staat er een unieke kans op de agenda voor geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierige bezoekers in Olst: de IJssellinie. Een fascinerende getuigenis uit de Koude Oorlog houdt zijn laatste open dag van het seizoen. Tijdens deze speciale gelegenheid kunnen bezoekers de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk van dichtbij bekijken, terwijl ervaren gidsen hen meenemen op een reis door de verborgen geschiedenis van deze waterlinie, die tussen 1951 en 1964 operationeel was.

Het Geheime Verhaal van de IJssellinie
De IJssellinie werd gebouwd met het doel om in geval van een oorlog een brede strook land onder water te zetten om het Rode Leger tegen te houden. De bunkers en gevechtsopstellingen met mitrailleurs en kanonnen waren ontworpen om te voorkomen dat het Sovjet-leger de cruciale stuw bij Olst zou vernietigen. Het besluit om deze waterlinie aan te leggen, werd destijds in het diepste geheim genomen, en het verhaal ervan bleef lange tijd in de schaduw van de geschiedenis.

Iedereen is Welkom
De open dag is toegankelijk zonder voorafgaande afspraak en biedt bezoekers de gelegenheid om deze historische locaties te verkennen onder begeleiding van deskundige gidsen. Elke rondleiding duurt ongeveer een uur en begint om 12.00 uur, met de laatste rondleiding gepland om 15.30 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 7 euro per persoon, terwijl kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen deelnemen voor 3,50 euro. Gratis thee, koffie en limonade zijn beschikbaar voor alle bezoekers en pinnen is mogelijk voor het gemak van de gasten. De rondleidingen starten bij de Hospitaalbunker, gelegen aan de Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. Parkeergelegenheid is beschikbaar op de parkeerplaats van De Haere.

Mis deze unieke kans niet om een glimp op te vangen van de geheime geschiedenis van de IJssellinie en de rol die het speelde tijdens de Koude Oorlog. Zaterdag 7 oktober belooft een dag vol historische ontdekkingen te worden

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer