Objektentheater TamTam 40 jaar! Kunstenlab toont de objecten uit n van hun voorstellingen

No Problem or the secret life of objects
TamTam Objektentheater

14 december 2019 t/m 19 januari 2020

In de podiumruimte van het Kunstenlab is van 14 december 2019 tot en met 19 januari 2020de expositie No Problem, or the secret life of objects te zien. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van TAMTAM objektentheater worden object acteurs, props, decors en video getoond uit de gelijknamige beeldende voorstelling die in 1999 in première ging.
De voorstelling wordt allang niet meer gespeeld maar deze expositie biedt een kijkje in het binnenste van een van de meest intrigerende producties van de internationaal bekende Deventer Theatergroep.

Over de voorstelling:
No Problem toonde onze wereld gezien vanuit de objecten. Het laatste verslag van de opstand van de dingen tegen de mensen. Een visioen over het einde van de consumptiemaatschappij Op het podium stond een grote zwarte kast. De black box van een gecrashte beschaving. Het kader van deze theatermachine opende zich en toonde surrealistische scènes en videobeelden. Een ballet van roestige tangen, een gereedschapskist die verandert in een morsige huurkazerne, een live-operatie, een vlucht in een gammel Russisch ruimteschip of dreigende objectmachines die zich klaarmaken voor de totale strijd tegen de mensen.

De tentoonstelling
Volkskrant schreef over de voorstelling: “Hier krijgt beeldende kunst een werkelijk theatrale vorm met een inhoud die ertoe doet”. Kunstenlab toont in deze tentoonstelling juist de beeldende objecten. De bezoeker ziet de verschillende decors uit de voorstelling, zoals het Russische ruimteschip en de gereedschapskist als huurkazerne. Maar ook object acteurs zoals de raspen en tangen worden getoond.

Opening

De tentoonstelling wordt op zondag 22 december om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstellingen ‘THE BOOKS HAPPEN’ en ‘Exposure’.

Tijdens de kerstvakantie
De makers, Gérard Schiphorst en Marije van der Sande, zijn op vrijdag 27 december en op zondag 29 december van 14.00 – 16.00 uur in de tentoonstelling om bezoekers mee te nemen in hun wereld en vragen te beantwoorden.


Filmavond

TamTam Objektentheater presenteert de film die van de theatervoorstelling ‘No Problem or the secret life of objects’ gemaakt is.
De film wordt door de makers ingeleid en na afloop kan het publiek vragen stellen.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer