Nieuwe film van Deventenaar binnenkort op het grote doek

Regisseur Sharon Kromotaroeno, die sinds 2016 in Deventer woont, kan zondag 8 oktober haar eigen film genaamd “Ik heb voor niks geschreven” komen bekijken in Theater MIMIK. De voorstelling wordt ingeleid door schrijfster Joke van Vliet, wie genomineerd is voor de Maarten Biesheuvelprijs.

Een ‘treurige’ carrière
De documentaire, die 55 minuten duurt, zal gaan over de Vlaamse dichter en auteur Koenraad Goudeseune (1965-2020), waarin zijn werk en leven worden uitgebeeld. Goudeseune staat bekend als nukkige romanticus die verschillende romans, verhalen- en dichtbundels schreef. Bekende schrijvers Delphine Lecompte, Chrétien Breukers, Ingmar Heytze en uitgever Hans van Willigenburg gaven na het overlijden een beeld van Goudeseune; een niche-auteur die een aanzienlijk poëtische verzameling van werken creëerde, maar gedurende zijn leven het grote publiek niet wist te bereiken. 

De regisseur
Sharon Kromotaroeno (1991, Den Haag) woont sinds 2016 in Deventer en maakte onder meer de documentaires ‘Gods Markthal’, ‘Voordat ik geboren werd’ en ‘Het Deventer project’. Kromotaroeno volgde Goudeseune en zijn werk enkele jaren op Facebook, toen zij besloot hem met de camera te volgen. 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer