Nieuwe bomen op Landgoed De Oostermaet in Lettele

Dit plantseizoen planten Stichting IJssellandschap en Het Groenbedrijf Deventer samen 25.000 nieuwe bomen op de gronden van de stichting. Directeur Judith Snepvangers en directeur Remco Westra van de respectievelijke organisaties, samen met wethouder Marcel Elferink, vormen de aftrap voor dit groene project op vrijdag 27 januari op Landgoed De Oostermaet in Lettele. Hiermee dragen zij bij aan hun gezamenlijke klimaatdoelstelling.

IJssellandschap plant de bomen en struiken in eigen beheer aan op de landgoederen De Oostermaet in Lettele/Okkenbroek en de Kranenkamp in Diepenveen.

Toelichting plantactie

Landschapsbeheerder Gerben Visser van IJssellandschap legt aan Salland 1 uit dat bewust wordt gekozen voor veel verschillende soorten, waaronder eik, linde, haagbeuk, zoete kers, lijsterbes. We veranderen het landschap van massaal afstervende naaldbomen in gemengde loofbossen. Ook kiezen we hier voor, omdat meerdere diersoorten hier iets aan hebben, denk bijvoorbeeld aan insekten en vlinders die afkomen op de zoete kers en de lijsterbes “

Foto: Wethouder Elferink steekt ook de handen uit de mouwen.

Processierups en klimaatbestendige planten
“We planten vooral wintereik, die is relatief nieuw. Die lijkt wat klimaatbestendiger. Dus die kan beter tegen warmte en droogte. De processierups lijkt een voorkeur te hebben.
Dan heb je dat probleem direct opgelost, ” aldus Visser.

Directeur Het Groenbedrijf Remco Westera legt in onderstaande video uit welke bomen er geplant worden en waarom.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer