Nieuwbouwplannen in Nieuw Heeten zijn rond

Aan de oostzijde van Nieuw Heeten ligt de nieuwbouwlocatie Marissink. Het plan bestond uit twee fases, waarvan fase 1 bijna afgerond is. Alle kavels zijn verkocht en de eerste bouwwerkzaamheden zijn zichtbaar. De plannen voor fase 2 zijn nu rond en bestaat uit 13 woningen. Eind 2023 zal de kaveluitgifte starten. Ook zijn er een aantal kavels beschikbaar voor de Rood-voor-Rood regeling.

Tekst gaat verder onder foto..

Foto: Gemeente Raalte

De 13 kavels waarvan de grond in 2024 bouwrijp gemaakt wordt, bestaan uit verschillende soorten woningen.

  • 3 kavels voor een blok van 3 rijwoningen;
  • 4 kavels voor twee-onder-één-kap woningen;
  • 2 kavels voor vrijstaande woningen;
  • 4 kavels voor een blok van 4 huurwoningen (gebouwd door woningstichting SallandWonen). 

De woningen worden in particulier opdrachtgeverschap uitgegeven. Dat betekent dat kopers samen met de medebouwers, zelf een architect en aannemer kiezen.

Rood-voor-Rood regeling
De Rood-voor-Rood regeling houdt kortgezegd in dat als jij jouw landschap laat slopen, je korting krijgt op de nieuw gekochte kavel.
De regels bij nieuwbouwplan Marissink gaan als volgt: Je bent verplicht minimaal 1000 m2 aan landschap ontsierende bebouwing in het buitengebied van de gemeente Raalte te slopen voordat de woning gebouwd mag worden. Het is mogelijk om sloopmeters tussen de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte uit te wisselen met een maximale verhouding van 70/30%. Het plan biedt ruimte aan maximaal 4 woningen die met deze regeling gebouwd kunnen worden.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer