Moskee Arrahman in Deventer over aardbeving Marokko: ”Ik wil het nieuws niet meer volgen”

Het heftige nieuws van de afgelopen dagen kan je niet ontgaan zijn: de aardbeving in Marokko waarbij het dodental is opgelopen naar ruim 2900. Inzamelingsacties en andere initiatieven om de slachtoffers te helpen, kwamen al snel van de grond. Zo ook bij moskee Arrahman in Deventer.

Mohammed Chakir, geboren in Marokko en woonachtig in Deventer, is voorzitter van de multiculturele moskee waar ongeveer 30 Marokkaanse gezinnen zijn betrokken. Hij heeft navraag gedaan en volgens hem zijn er gelukkig geen inwoners uit de gemeente Deventer slachtoffer geworden bij de aardbeving. Wel wonen zijn ouders, die erg geschrokken zijn van de ramp, zo’n 60 kilometer van Marrakesh vandaan: ”Ze hebben zware trillingen gevoeld, maar verder gaat het goed met ze en we houden dagelijks contact.”

Rechtstreeks hulp bieden
”Vanuit de moskee en inwoners van Deventer wordt geprobeerd hulp op gang te zetten”, vertelt Mohammed. ”Wij gaan vrijdag geld inzamelen en zijn van plan dit live uit te zenden via Facebook of YouTube, zodat mensen ook thuis een bijdrage kunnen leveren als ze dat willen en hiertoe in staat zijn. Het is voor ons niet mogelijk om grootschalige hulp te bieden, maar doen dit daarom juist kleinschalig om ons specifiek te richten op twee of drie families. Op deze manier kunnen de families rechtstreeks geholpen worden.”

Steun vanuit Lebuinuskerk
”In het begin was het lastig te achterhalen hoeveel slachtoffers er nou precies waren gevallen. Al snel hoorde ik dat er 600 mensen waren overleden. Intussen is de teller flink opgelopen en wil ik het nieuws eigenlijk niet meer volgen. Ik ben er namelijk constant mee bezig”, legt de voorzitter uit. ”Gelukkig is er steun vanuit andere moskeeën, organisaties en kerken. Zo hebben leden van de Lebuinuskerk ons een kaartje gestuurd met bemoedigende woorden en hun medeleven.”

Tekst gaat verder onder foto

Het kaartje van de leden van de Lebuinuskerk aan moskee Arrahman.
Foto van Facebookpagina: Moskee Arrahman Deventer

Solidariteit
”De solidariteit van moskeeën en kerken bij elkaar is erg mooi”, geeft Mohammed Chakir aan. ”Je vertegenwoordigt namelijk een groot deel van de inwoners van de gemeente Deventer. Het is fijn om de solidariteit te merken in tijden van nood, maar ik hoop dat dit ook blijvend is in tijden van vreugde en blijheid.”

Geld doneren aan de moskee voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko kan via NL21RABO0384591388.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer