Mijnpleinschool Wijhe zet zich in voor het milieu: “Omdat duurzaamheid belangrijk is”

In Nederland liggen bijna 200 miljoen elektrische apparaten in huishoudens die niet gebruikt worden of kapot zijn. Dat is zonde, en daarom doen de kinderen van de Mijnpleinschool Wijhe mee met de jaarlijkse inzamelingsactie van Wecycle. Deze actie vindt plaats van september tot en met November.

Mijnpleinschool Wijhe bestaat uit drie locaties: Boerhaar, Molenstraat en Stationsweg. Met alle drie de locaties doen groep 1 t/m 8 mee om zoveel mogelijk apparaten te verzamelen. En de school doet mee aan deze actie met een reden: “Gewoon omdat het belangrijk is, en om ook aan de kinderen te laten zien hoe belangrijk recyclen is.”

Hoe meer hoe beter
Aan iedereen in de gemeente wordt gevraagd om afgedankte kleine elektrische apparaten, zodat ze gerecycled kunnen worden of een tweede leven kunnen krijgen. In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgen de scholen en kinderen leuke prijzen. “Hoe meer we verzamelen, hoe meer prijzen we krijgen”.

Wecyclen
Door middel van de schoolkrant leren de kinderen dat er veel apparaten zijn die misschien niet op een apparaat lijken, maar het dat wel daadwerkelijk zijn. Zo kan je denken aan een speelgoedbeer die praat of een verjaardagskaart met muziek, deze apparaten moeten ook gewecycled worden. Wecyclen houdt in dat je ze gaat verkopen, weggeven repareren of inleveren voor recycling. Door de schoolkrant leren de kinderen veel over alle apparaten in hun eigen omgeving en hoe ze hier samen op een duurzame manier mee om kunnen gaan.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer