13.4 C
Deventer
maandag, oktober 18, 2021

Meerkampster Emma Oosterwegel ontvangt Deventer Stadspenning

Meerkampster Emma Oosterwegel uit Diepenveen heeft gisteren de Deventer Stadspenning in ontvangst mogen nemen. De 23-jarige Oosterwegel behaalde afgelopen zomer een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Gisteren kwam daar de Stadspenning bij.

Oosterwegel verraste vriend en vijand met haar prestatie op de Olympische Spelen van Tokio. De meerkampster had zich als twintigste geplaatst en had niet gerekend op een medaille. Toch veroverde de Diepenveense de derde plek in het eindklassement bij haar debuut op de Spelen.

Daarbij verbeterde ze het ene na het andere persoonlijke record. Oosterwegel wist aan het begin van de laatste dag van de Olympische zevenkamp op te klimmen naar de vierde plek in het klassement. Tijdens de afsluitende 800 meter liep ze de sprint van haar leven. Die ‘gouden’ sprint leverde haar uiteindelijk de bronzen medaille op.

Lees ook: Oosterwegel verbaast ook zichzelf met bronzen plak: “Nooit van kunnen dromen”

Deventer Stadspenning

Gisteren kreeg Oosterwegel voor die prestatie de Deventer Stadspenning uitgereikt. De burgemeester van Deventer, Ron König, overhandigde haar de onderscheiding tijdens een receptie in kleine kring. De Stadspenning wordt maar een aantal keer per jaar uitgereikt. De prijs is voor Deventenaren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet.

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,874VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer