Mariaan Niemeijer nieuw raadslid bij Gemeentebelangen


Mariaan dacht op 15 November 2010 voorgoed afscheid genomen te hebben van de gemeenteraad in Olst-Wijhe. Na precies 25 jaar actief en betrokken raadslid te zijn geweest voor zijn partij Gemeentebelangen (eerst Olst en na de samenvoeging Olst-Wijhe) nam hij afscheid in en van de raadszaal in het gemeentehuis aan het dorpsplein van Wijhe. Bij die gelegenheid kreeg Mariaan de versierselen horend bij: Lid in de Orde van Oranje Nassau als dank voor de jarenlange inzet voor de politiek.

Op dezelfde dag werd Marcel Blind als opvolger beëdigd. Zo werd op 15 November de nieuwe fractie van GB gevormd door de nieuwe fractievoorzitter Jan Brinks, raadslid Gerda Hulleman en benjamin Marcel Blind. Wie kon toen bedenken dat Mariaan bijna 3 jaar later weer terug zou keren in de raad? Door het overlijden van Jan Brinks werd er door Gemeentebelangen weer een beroep op Mariaan gedaan. Hij was immers nog betrokken als steunfractielid en daardoor goed op de hoogte van alles wat er in de politiek van Olst-Wijhe gaande is.

Er moest echter nog wel een ?hobbel? genomen worden. Mariaan genoot inmiddels van zijn welverdiende rust en was op vakantie toen hij benaderd werd. Zijn echtgenote Sinie nam de telefoon aan toen de voorzitster van GB; Ineke Burink belde om te informeren of Mariaan beschikbaar was. Nou, daar moest nog wel even over ?gepraat? worden. Gelukkig is alles goed gekomen en zo kon Mariaan op 14 Oktober 2013, door het afleggen van de gelofte, zijn rentree maken in de politiek arena van onze gemeente. Mariaan blijft tot de verkiezingen van Maart 2014 om daarna weer, samen met Sinie, van zijn welverdiende vakantie te gaan genieten.

Afgelopen Maandag is de nieuwe verdeling van de functies meteen bekendgemaakt:
Gerda Hulleman, raadslid en lid van het presidium.
Mariaan Niemeijer, raadslid
Marcel Blind, fractievoorzitter

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie