Louder, winnaar van de Talentprijs Olst-Wijhe

Vijftien, zestien of zeventien zijn ze. De leden van de band Louder.

Een generatieoverschrijdende rockband. We hebben het over Jesse.  (slag/sologitaar), Lienke (piano), Olaf (basgitaar) en Mathijs (drums). Alleen zanger Martijn is met zijn 21 jaar op leeftijd.

Vanmiddag ontvingen ze in Olst van een deskundige jury in een bomvol Holstohus de prestigieuze Talentprijs Olst-Wijhe.

De naam van de band is “Louder”. Waarom? “Gewoon, omdat we heel hard spelen.” Dat antwoord is zo simpel en zo uitermate voor de hand liggend dat je je afvraagt waarom het nooit eerder bedacht is.

Wat de band bindt is hun passie voor de oude rockmuziek met de hoofdletter R. – Elvis, the Beatles, Rolling Stones, Queen of Steppenwolf. Daarmee lijken ze hele generaties over te slaan. Voor hen geen disco, elektronisch geëxperimenteer, hiphop of rap. Ze werden geraakt door de muziekkeuze van een oom die gek was op Queen of een oma die hen plots de onstuimige kant van Elvis Presley voorschotelde. “Het is veel muzikaler, veel leuker om te spelen en veel minder eentonig dan de huidige muziek”. verwoordt Olaf het gevoel dat de andere bandleden ook hebben.

De toekomst van de bandleden is nog ongewis. Niet zo raar, ze hebben alles nog voor zich, er kan nog ruim worden gedroomd. Een ding is zeker: muziek zal altijd een belangrijk onderdeel van hun leven blijven. Op welke manier dan ook.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer