Grote uitslaande brand in Deventer 

In een woning aan de Schoutenweg in Deventer is maandagochtend even na half negen door nu nog onbekende oorzaak op de begane grond een grote brand uitgebroken. De brand sloeg even later over na de bovenverdieping.

De felle uitslaande brand woedde in een twee onder één kap woning. De brandweer Deventer en Diepenveen hebben met een snelle inzet de omliggende woningen aan de Schoutenweg weten te redden. 

In de andere woning is ernstige waterschade.

De brand was zo fel dat auto’s aan de overkant van de straat hierdoor schade opliepen.

De bewoners waren niet thuis en voor hen wordt voor de komende nacht opvang geregeld.

Het pand waar vandaag brand gewoed heeft is bij oudere Deventenaren wel bekend. Kapper Lammie Heukels had daar vroeger op de hoek van de Schoutenweg zijn kapperszaak. De tekst “DE BARBIER” op de gevel herinnert daar nog aan. Hij genoot grote bekendheid als grimeur bij toneelvoorstellingen.  

Naast kapper Heukels begonnen in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw de gebroeders Stenvert een loodgietersbedrijf.

Het winkel- en woonpand stond in de Voorstad bekend: onder de naam ‘De winkel met de grote roete’. Nadat er in 1945  een V2 op de Ceintuurbaan was neergekomen, was er van die grote winkelruit niet veel meer over.  Vandaag sloeg opnieuw het noodlot toe.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer