Lessen Schooljudo voor Raalter basisscholen

Deze maand doen leerlingen van vijf basisscholen in de gemeente Raalte mee met een kennismakingsles Schooljudo. Tijdens Schooljudo leren de leerlingen niet alleen de judotechnieken, maar staan ook waarden als respect, samenwerken, vertrouwen, plezier, weerbaarheid en discipline centraal. De lessen worden verzorgd door twee ‘entertrainers’ vanuit Schooljudo, in nauwe samenwerking met judovereniging JV Salland uit Raalte. Het bestuur van de judovereniging wil graag de judosport meer onder de aandacht brengen en kwam in samenspraak en mede-organisatie met Sportbedrijf Raalte tot dit initiatitef.

Spelenderwijs ervaring met judo opdoen

De kennismakingsles Schooljudo wordt in de maand mei gegeven op basisscholen Kwintijn, Korenbloem, Bolster (Raalte), Antioniusschool (Mariënheem) en Bernadetteschool (Heeten), tijdens de gymlessen van de combinatiefunctionarissen. Met echte judomatten zorgt Schooljudo ervoor dat de gymzaal wordt omgetoverd tot een ware dojo. De entertrainers zorgen ervoor dat de kinderen in judopak met plezier werken aan de Schooljudo-waarden. Op deze manier wordt hen spelenderwijs een echte judo-ervaring geboden.

Na afloop van het Schooljudo kunnen alle leerlingen gratis judolessen volgen bij JV Salland. Ook kinderen die de lessen Schooljudo niet volgen, zijn van harte welkom bij de Raalter judoverenging. Kijk voor meer informatie op jvsalland.nl.

Deze kennismakingslessen Schooljudo zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie sportstimulering van de gemeente Raalte.

Schooljudo

Vanuit Schooljudo gaan scholen gaan bij voorkeur meerdere jaren met de Schooljudo-methodiek aan de slag. Een doorlopende leerlijn, waarbij ieder jaar één waarde wordt uitgelicht, zorgt ervoor dat de kinderen gedurende hun schoolperiode ‘Skills for Life’ meekrijgen. Het initiatief van JV Salland en Sportbedrijf Raalte geeft de leerlingen een eerste kennismaking met dit project, waarbij gekeken wordt of dit later nog een vervolg krijgt

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie