Lancering 8e Slinger van Salland, fietsroute ‘Langs Schipbeek en ommelanden’

Afgelopen zaterdag 1 juli heeft wethouder van de gemeente Deventer, Marcel Elferink samen met de voorzitter van de Stichting Bathmen Promotie, Theo Bruggeman de openingshandeling van de 8e Slinger van Salland verricht. Gezamenlijk werd een deel van de route gefietst.

Onder de naam ‘Slinger van Salland’ zijn vorig jaar 7 fietsroutes door Salland gelanceerd. Je ontdekt al fietsend alle mooie verhalen en bijzondere plekken in Salland!

Geschiedenis
Dit jaar komt hier nog een achtste fietsroute van 48 km lang, ‘Langs Schipbeek en Ommelanden’, bij. Onderweg kun je kennismaken met de geschiedenis van de Schipbeek, een eeuwenoude beek die vroeger druk werd bevaren, aldus Bruggeman. “Maar ook de zogenaamde Ommelanden zijn zeker de moeite waard.”

V.l.n.r. Vrijwilliger St. Bathmen Promotie Elmy Krukkeland, Voorzitter St. Bathmen Promotie Theo Bruggeman, Tamara Toering Marketing Oost en Wethouder Marcel Elferink Gemeente Deventer
Foto door: Gerdien Bos

Unieke fietservaringen
De routes zijn het hele jaar door te fietsen. Het zijn unieke fietservaringen om Salland beter te leren kennen. Van elke fietsslinger is een routeflyer gemaakt met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.bathmen.nl. Op de website staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen.

De routeflyers zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de routes en natuurlijk bij het InfoPunt in het Cultuurhuus aan de Schoolstraat 6A in Bathmen. 

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer