Lady Gaga – Hold My Hand

Meer dan 35 jaar na de allereerste Top Gun-film komt er ein-de-lijk een vervolg. Fans van Tom Cruise en zijn wingman moeten nog even wachten, maar binnenkort kan je in de bioscoop kijken naar ‘Top Gun: Maverick’. Voorlopig kan je al genieten van deze ‘Hold My Hand’ van Lady Gaga.

Net als destijds in 1986 is ook nu de muziek weer erg belangrijk in deze film, die vanaf 27 mei 2022 in de bioscoop is te zien.

Het nummer kwam mede tot stand dankzij Lady Gaga’s samenwerking met producer Bloodpop©, met wie ze in het verleden al meerdere nummers maakte voor haar albums ‘Joanne’ en ‘Chromatica’. Voor de uitgebreidere filmversie van de muziek werkte ook de vermaarde filmcomponist en meervoudig Oscarwinnaar Hans Zimmer mee. Daarnaast is ook filmcomponist Harold Faltermeyer erbij betrokken. Faltermeyer droeg ook al bij aan de eerste Top Gun film uit 1986 en won voor het bekende synthesizernummer ‘Axel F’ uit de  ‘Beverly Hills Cop’ films een Grammy Award.

Voor Gaga was het alweer even geleden dat ze nieuw materiaal naar buiten bracht. Haar laatste release dateert uit 2021, waarbij ze met de legendarische Tony Bennett het album ‘Love For Sale’ uitbracht. De laatste keer dat ze filmmuziek uitbracht was in 2018, toen ze meewerkte aan de soundtrack voor de film ‘A Star Is Born’, waarin ze zelf ook te zien was, samen met tegenspeler Bradley Cooper. Het leverde hen destijds meerdere Oscars op, waaronder die van ‘Beste Actrice’, ‘Beste Acteur’ en ‘Beste Film’.

Hold My Hand is deze week de Sallandschijf op Salland1.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
1,988VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer