Kunstproject in Hospitaalbunker IJssellinie

Wat betekent het als de wereld om ons heen voor onze zintuigen onbereikbaar is geworden en we gedwongen zijn om opgesloten in een schaduwwereld onze dagen te slijten? Om dat te ervaren heeft kunstenaar Birthe Leemeijer in de Hospitaalbunker van de IJssellinie in Olst een kunstproject gerealiseerd. Op de Hospitaalbunker is een tientallen meters hoge mast met een draaiende camera geplaatst waarvan het beeld wordt geprojecteerd op de vloer van een van de ruimtes in de bunker. Met het project Monde Possible wil Leemeijer de bezoekers laten ervaren hoe het is als de paradijselijke wereld alleen nog als projectie is te ervaren. Leemeijer heeft in 2005 in Overijssel het project L’Essence de Mastenbroek gerealiseerd, een parfum dat het resultaat is van een gezamenlijke zoektocht naar de essentie van de eeuwenoude polder Mastenbroek.

Monde Possible maakt deel uit van de IJsselbiënnale, een kunstroute van 120 kilometer langs de IJssel met kunst, theater en muziek die tot en met 19 september wordt gehouden. Het kunstproject in de Hospitaalbunker – Haereweg 4b, 8121 PJ Olst – is zonder afspraak elke dag te bekijken van half tien tot half zes. De bunkers uit de Koude Oorlog zijn in verband met corona nog gesloten voor de reguliere rondleidingen. Daarvoor in de plaats houden gidsen van de Stichting IJssellinie op afspraak aangepaste wandelingen. Op www.ijsselbiennale.nl kan een qr-code worden gescand voor extra infromatie over de kunstwerken en op deze site kunnen ook routekaart en reisgids worden gekocht. Aangepaste rondwandelingen van de IJssellinie kunnen worden geboekt op www.ijssellinie.nl

Marcel Schaufeli
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer