Klusjes voor de Landstede Groen en Dier DOET-dag

Onder de noemer ‘Landstede Groen en Dier DOET-dag’ staken afgelopen maandag ruim zestig eerste- en derdejaars studenten van de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair op Landstede MBO in Raalte een handje toe bij twaalf bedrijven met een dier- en maatschappelijk karakter. Bij deze bedrijven deden zij klusjes waar het bedrijf, de medewerkers of vrijwilligers vaak niet aan toekomen,

Bij de stichting ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte bijvoorbeeld werden de voer- en waterbakken van de paarden eens goed schoongemaakt. ’t Olde Manegepeerd vangt oude paarden op die jarenlang op een manege hebben gewerkt als manegepaard en geeft ze zo een rustig en goed pensioen. De stichting was dus ook erg blij met de extra handjes om dit soort werkzaamheden te verrichten.

Bij De Knuffelkonijntjes in Olst kregen de studenten een kwast in de hand en werden de konijnenhokken opnieuw geverfd. De Knuffelkonijntjes is een stichting die met konijnen langs diverse zorginstellingen gaat, zodat de mensen kunnen knuffelen met de konijnen. De konijnen die hiervoor ingezet worden, zijn erg rustig, bijten niet en laten zich graag aaien. Met hun nieuw geverfde, frisse hok hebben de konijnen weer een fijne leefomgeving.

Bij kinderboerderij de Flierefluiter hebben de studenten sloopwerkzaamheden verricht. Het allereerste speeltoestel stond al een tijdje bij de geiten, maar was nu aan vervanging toe. Tussen de werkzaamheden door was er wel even tijd om met de pasgeboren geitjes te knuffelen.

Het landschap Groen en Dier van Landstede MBO in Raalte organiseerde deze DOET-dag dit jaar voor het eerst. Na een geslaagde dag en enthousiaste bedrijven en studenten is deze zeker voor herhaling vatbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie