Kinderdagkamp Diepenveen: een week lang feest

Jaarlijks vindt er voor basisschoolkinderen een evenement plaats om lang van tevoren naar uit te kijken: Kinderdagkamp Diepenveen! De derde dag van het kamp is op dit moment alweer bezig en de scholieren hebben het onwijs naar hun zin, met name door de grote hoeveelheid verschillende activiteiten en het heerlijke weer.

Het Kinderkamp is een evenement voor kinderen in de basisschoolleeftijd die wonen in Diepenveen of naar school gaan bij één van de scholen in Diepenveen, zoals het Slingerbos of de Zonnewijzer. Vijf dagen lang wordt er door 250 kinderen plezier gemaakt en krijgen ze de gelegenheid om nieuwe vrienden te maken en te genieten van de prachtige natuur dat het Kolkbos te bieden heeft.

Verschillende activiteiten
Met activiteiten als survivallen in het bos, lasergamen en waterbeestjes zoeken, is het de hele week feest voor de deelnemers van het kamp in Diepenveen. Daarnaast staat er een kabelbaan op het terrein, worden er broodjes gebakken en kinderen geschminkt. Ook zijn er intussen al veel hutten gebouwd van pallets en karton en wordt er genoten van het weer.

Speciale thema’s
Elk jaar heeft het kamp een speciaal thema. Bijvoorbeeld de Olympische Spelen, waarbij kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Het thema van dit jaar is magie. Op het terrein staat onder andere een podiumwagen met daarop een grote heksenketel.

Betrokken deelnemers
Het Kinderkamp kent een rijke geschiedenis, aangezien het al sinds de jaren ’80 bestaat. Een betrokken organisatie en een grote groep vrijwilligers maken het al ruim 40 jaar mogelijk om er elk jaar een geweldige week van te maken. Ook ouders, die vroeger als kind naar het kamp gingen, helpen nu mee aan de grote hoeveelheid activiteiten die georganiseerd worden. Het kamp duurt nog tot en met vrijdag 25 augustus.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer