Kerstmarkt in wijhe


December, is de maand van de tradities. Zo ook de kerstmarkt in Wijhe. In samenwerking met Toerist Info Wijhe en heel veel vrijwilligers organiseert de A.W.O. ook dit jaar weer de traditionele Kerstmarkt in het oergezellige centrum van Wijhe op:  

ZATERDAG 19 DECEMBER van 18.00-21.00 uur

 

 

Tijdens deze kerstmarkt met meer dan 50 kramen van plaatselijke ondernemers vinden ook nog de volgende activiteiten plaats:

 

Bij de Nicolaaskerk zal een mooie kerststal (verzorgd door de stichting Ygdrasil) met levende have aanwezig zijn en zullen op diverse plaatsen in het centrum vuurkorven staan.

In de Nicolaaskerk zullen het Sallands vrouwenkoor, het Wijhes mannenkoor, popkoor Fitis en het blokfluitgroepje van Aag Kramer kerstliederen ten gehore brengen. Trees Wellenberg zal de deelnemers aankondigen. De kerstsamenzang zal worden begeleid door Arjan Wegerif op het orgel.

 

Dit jaar zullen leerlingen van de Capellenborg school afd. drama samen met de theatergroep ?De Jonge Honden? (in totaal 45 personen) een groots spektakel in Dickens sfeer neerzetten. Tussen De Waag en de Nicolaaskerk zullen zij 3 keer optreden.

 

Het koor ?Together?, midwinter-hoornblazers, een groep van ?Het leger des Heils? met de bekende kerstpot en ?De Harmonie? zullen in de winkelstraat hun muzikale kerstnummers ten gehore brengen.

 

Net als voorgaande jaren kunnen kinderen komen knutselen bij de kramen van ?De Bevers?. Tevens zullen er kramen zijn Unicef en de kinderboerderij van Wijhe.

Voor de inwendige mens zal er naast de Glühwein en de erwtensoep ook dit jaar weer een kniepertjes kraam staan verzorgd door vrouwenvereniging ?Passage?. Een must op deze avond.

 

Als nieuwkomer op deze gezellige kerstmarkt zal ?Airplay?radio een live programma uitzenden met muziek en vraaggesprekken vanaf de winkelstraat. Zij zijn te vinden op de kop van de winkelstraat bij het gemeenteplein.

 

Natuurlijk zorgt ?Lets Go? voor de hand en spandiensten tijdens deze avond.

 

Al met al zeker een reden om op ZATERDAG 19 DECEMBER van 18.00-21.00 uur een bezoekje te komen brengen aan het oergezellige centrum van Wijhe.

 

Foto: Archief IJssellandtv

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer