Ken jij een jonge held uit Deventer? Nomineer diegene dan nu!

De Gemeente Deventer is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen of voor Deventer. Daarom worden deze jonge helden in het zonnetje gezet. Ken jij een jonge held? Dan kun jij diegene nomineren!

De helden die in het zonnetje worden gezet, zijn kinderen en jongeren die uit zichzelf iets hebben gedaan voor een ander of iets bijzonders hebben gepresteerd. Denk hierbij aan het helpen van zieke mensen met boodschappen doen, het opruimen van zwerfafval in de wijk of het organiseren van een actie voor het goede doel. Voor zulke prestaties komen de helden in aanmerking voor een Jeugdlintje en wil de gemeente iedereen tot en met 18 jaar in het zonnetje zetten. De kinderen en jongeren kunnen individueel of als groep worden voorgedragen.

Internationale Dag van de Rechten van het Kind
Het Jeuglintje is een aanvulling op de Deventer onderscheidingen en wordt uitgereikt op 20 november 2023. Deze dag is bewust gekozen, aangezien het dan de Internationale Dag van de rechten van het Kind is. Op deze dag wordt gevierd dat kinderen eigen rechten hebben. Deze rechten zijn op 20 november 1089 officieel vastgelegd in het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties.

Aanmoedigingsprijs
In 2021 werden de eerste jeugdlintjes uitgereikt. Burgemeester Ron König legde destijds uit dat het een aanmoedigingsprijs is voor betrokken en sociale kinderen en jongeren. Niet alleen volwassen, maar ook jongeren moeten een lintje krijgen. Hij voegde eraan toe dat jongeren hard nodig zijn in Deventer en andere dorpen, omdat zij de toekomst zijn.

Uitreiking Jeugdlintje
De jonge Deventenaren worden in november feestelijk ontvangen op het stadhuis. Daar vindt de huldiging plaats. Een onafhankelijke jury, op maatschappelijk vlak of door hun werk betrokken bij jeugd, maakt een keuze uit de inzendingen. Burgemeester Ron König is de voorzitter van in totaal 5 juryleden.

Nomineer een jonge held!
Iedereen kan een jeugdige held nomineren via het aanmeldformulier. Doe dit wel vóór 20 oktober 2023.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer