Digitale wereld in Mariakerk Deventer enorm in trek

Sinds april van dit jaar is ie al te bewonderen: de Hanze Experience. Via het water van de IJssel wordt je meegevoerd langs het ‘oude’ Deventer. De geschiedenis van de Hanzestad wordt middels indrukwekkende beeldprojecties en ondersteund door meeslepende muziek, duidelijk in beeld gebracht. Momenteel zijn er al bijna 30.000 mensen komen kijken in de Oude Mariakerk aan de Nieuwe Markt in de Koekstad.

Toeristen
De Experience is onderdeel van het Hanzejaar en is in het leven geroepen door ‘Dé erfgoedpartner van Deventer’: Deventer Verhaal. Jan Strokappe is de huismeester bij Deventer Verhaal en is zeer content met het aantal bezoekers dat komt kijken in de Oude Mariekerk: “Het is overweldigend wat er allemaal afkomt op de Hanze Experience. De mensen komen niet alleen maar uit Deventer en omstreken. Heel veel toeristen melden zich elk weekend weer om een glimp van Deventer in de Hanzetijd op te vangen.”

Middeleeuwen
Regisseur en videokunstenaar Elise van der Linden heeft een werkelijk schouwspel geproduceerd. Dat vindt de directeur van Deventer Verhaal, Ewout van der Horst, ook: “Ja, het is eigenlijk niet met woorden te beschrijven wat zij en haar team hebben neergezet. Je waant je echt in de middeleeuwen wanneer de je Experience binnen komt lopen.” De bezoekers kunnen ruim een kwartier hun ogen uitkijken en genieten van al het moois wat Deventer als Hanzestad ooit te bieden had.

De Hanze Experience is nog tot 30 december van dit jaar te bezoeken in de Oude Mariakerk in Deventer. Elke zaterdag en zondag van 13:00 – tot 17:00. De entree is gratis.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in kampen in dezelfde functie. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer