Kandidaat-Kamerlid Erik Stegink (BBB) uit Bathmen: “Wenselijk dat we zo snel mogelijk woningen gaan bouwen”

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur en maar liefst 26 partijen doen dit jaar mee. Ook staan er verschillende Sallanders op de kandidatenlijsten om in de Tweede Kamer te komen. Vandaag in de schijnwerpers: Erik Stegink van de BoerBurgerBeweging (BBB).

Erik is 56 jaar en komt uit Bathmen. Hij was 26 jaar raadslid voor Gemeentebelang in Deventer, voorzitter van diverse coöperaties en nu voorzitter van BBB. Op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat hij op plek nummer 23. Maar was het altijd al zijn droom om de politiek in te gaan?

Nederland meer plattelandsgevoel geven
“Mijn jeugddroom was om boer te worden”, vertelt de kandidaat-Kamerlid. “Nu ik dat ben, heb ik een tweede droom. Dat is om Tweede Kamerlid te worden om Nederland meer plattelandsgevoel te geven.” Ook maakt hij duidelijk waarom hij voor de BBB heeft gekozen: “Om er voor elkaar te zijn en tradities en goede gewoonten te blijven behouden. Het is een partij die noaberschap als kernwaarde heeft. We kunnen onszelf zijn bij de BBB waarbij in het verkiezingsprogramma ook de nadruk op het platteland ligt.”

Tekst gaat verder onder foto

Afschaffen huidige stikstofbeleid
Het partijpunt van de BBB waar de Bathmenaar het meest achterstaat, is het afschaffen van het huidige stikstofbeleid. Zo staat in hun verkiezingsprogramma: ‘De stikstofwet moet volledig op de schop waarbij niet stikstof, maar behoud en herstel van de natuur centraal komt te staan. Zolang de stikstofwet er wel is, moeten we deze uitvoeren met oog voor mens en ondernemer.’ Er is ook ander partijpunt belangrijk voor Erik: “Het verbeteren van de positie van mensen vanuit de praktijk.”

Zo snel mogelijk woningen bouwen
Als Erik Stegink in de Tweede Kamer komt, dan weet hij heel goed wat hij als eerst gaat doen: “Oriënteren en inwerken met een BBB-fractieteam om gezamenlijk ons programma zo goed mogelijk door te voeren. Daarbij vind ik het meest wenselijk dat we zo snel mogelijk, ook op het platteland, woningen gaan bouwen om daarmee de leefbaarheid van het platteland te behouden.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer