Jesper K. uit Olst moet 1000 euro boete betalen na dodelijk ongeval

Op Tweede Paasdag vorig jaar kwam Jesper K. even op de verkeerde weghelft bij Windesheim. Daarbij raakt de, nu 27-jarige, chauffeur een tegenligger. Bij die botsing overlijd een oudere dame, inzittend in de auto die op de andere weghelft reed.

Twee weken geleden was de zitting in de Zwolse rechtbank waarna de rechter eerder deze week uitspraak deed. Jesper K. moet 1000 euro boete betalen en wordt dus niet verantwoordelijk gehouden voor het opzettelijk veroorzaken van het noodlottige ongeval. De rechter oordeelde daarmee overigens veel milder dan de Officier van Justitie.

Geldstraf
De officier eiste een taak/-werkstraf van 240 uur twee weken terug tijdens de rechtszitting. Echter de advocaat van Jesper drong toen aan op een geldstraf, omdat er slechts een moment van onoplettendheid is geweest. De rechter is daar uiteindelijk in meegegaan, in acht nemend dat Jesper ook een schoon strafblad heeft en geen snelheidsovertredingen op zijn naam heeft staan.

Foto: Peter Denekamp

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer