Een verblijf in het ziekenhuis is nooit prettig. Maar voor ouderen is het vaak extra vervelend. Zij hebben meestal meerdere aandoeningen tegelijkertijd en zijn daardoor bij meerdere specialisten onder behandeling. Iedere specialist doet zijn werk op zijn of haar gebied enorm goed. Maar wat betekent deze specialistische zorg voor de algehele kwaliteit van leven van de (kwetsbare) oudere? Team Ouderengeneeskunde kan hierin een rol spelen. Isala heeft het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen, maar wat betekent dat voor de patiënt? Meer informatie? Kom naar de Publieksacademie op maandag 23 mei a.s. De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer
0900-1435 (€ 0,45 p.m.). De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl. Met #IPA16 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden gesteld.
Sprekers
De sprekers op deze avond zijn beleidsadviseur Ouderengeneeskunde Dian Paasman en internist-ouderengeneeskunde Ad Kamper, beiden zijn werkzaam bij Isala en Isala Diaconessenhuis. Dian Paasman gaat dieper in op de vraag wat het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis eigenlijk betekent voor patiënten en hun zorg? En hoe bereiden wij ons voor op de aankomende vergrijzing? Ad Kamper zet in zijn verhaal de patiënt centraal. Hij neemt ons mee in zijn of haar omgeving en legt hierin de verbinding met de zorg rondom de patiënt. Evenals het belang van goede samenwerking met de mantelzorgers.
Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Zwolse Theaters en Isala Academie. Isala Diaconessenhuis verzorgt vier keer per jaar een Publieksacademie in het ziekenhuis te Meppel.