Isala Publieksacademie: een beroerte

Leestijd: < 1 minuut


Iedereen heeft er wel eens over gehoord; een scheve mond, verlammingsverschijnselen, niet meer goed uit je woorden komen. Dé signalen van een beroerte. Maar wat moet je doen als je een beroerte herkent, waarom is snel handelen zo belangrijk en welke (nieuwe) behandelingen zijn er mogelijk in de Isala klinieken? Ieder jaar krijgen ongeveer 41.000 mensen voor de eerste keer een beroerte. Dat zijn meer dan 100 personen per dag (bron: Hartstichting). Tijdens de derde lezing van de Isala Publieksacademie op 14 mei a.s. staat daarom het thema beroerte op het programma.

Sprekers
Sprekers zijn neuroloog Peter van den Berg en radioloog Zwenneke Flach. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken. Van den Berg legt uit wat een beroerte eigenlijk is, waarom het belangrijk is om een beroerte snel te herkennen en wat de rol van trombolyse is. Ook zal hij ingaan op risicofactoren die de kans op een beroerte groter maken. Flach gaat dieper in op de rol van diagnostisch onderzoek bij een beroerte, en geeft inzicht in een nieuwe behandelmethode. Bij deze methode wordt via de lies een katheter ingebracht tot bij het stolsel in het bloedvat, zodat het stolsel plaatselijk verwijderd kan worden. Na afloop lopen de sprekers rond en is er gelegenheid voor een (kort) persoonlijk gesprek.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

2,014FansLike
2,285VolgersVolg
2,074VolgersVolg
4,008AbonneesAbonneer