Internationaal pupillentoernooi op ijsbaan van Deventer 

Op zaterdag 25 november organiseert de Deventer IJsclub voor de 35e keer het Veldwachter Hans Internationale Pupillen Toernooi. Maar liefst 24 verenigingen hebben zich dit jaar ingeschreven, deze clubs komen niet alleen uit Nederland maar ook uit Duitsland en Polen.

Het Veldwachter Hans Toernooi is vernoemd naar één van de initiatiefnemers van het toernooi en erelid van de club. Met Hans in gedachten blijft DIJC zich inspannen voor het enthousiasmeren van de jeugd voor het schaatsen. Naast het scholenproject om nieuwe jeugd aan te trekken, is dit toernooi voor talentvolle pupillen daar een uiting van. 

Clubs uit drie landen 
Het Veldwachter Hans Internationale Pupillentoernooi is een begrijp in schaatsend Nederland. In het verleden namen rijders deel als Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Ronald en Michel Mulder, Lotte van Beek en Carlijn Achtereekte. 

Veel deelnemers
Dit jaar hebben 24 verenigingen uit Nederland, Duitsland en Polen zich ingeschreven, die elk vier rijders aan de start brengen. Alle kinderen schaatsen drie individuele afstanden. Het toernooi wordt afgesloten met een spektakelstuk: de gezamenlijke categoriestart, een soort kindermarathon die per leeftijdscategorie wordt verreden.  

Toegang is gratis
Bij de organisatie van het toernooi zijn ongeveer vijftig vrijwilligers betrokken. Zij helpen bij de organisatie, de jury, het begeleiden van de buitenlandse ploegen et cetera. Het toernooi zal plaatsvinden op de kunstijsbaan, De Scheg in Deventer op zaterdag 25 november van 8:00 tot 12:30 uur.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer