Interactieve toneelvoorstelling Boerderij in de buurt

Een reizende, interactieve toneelvoorstelling over historische boerderijen, anno nu

 

De aanwezigheid van historische boerderijen is voorwaarde om prettig te wonen, te werken en te recreëren op het platteland. Die boerderijen moeten dus behouden worden. Het gebouwde agrarisch erfgoed is als vanzelfsprekend verbonden met het omliggende land. Daaraan ontleent het zijn betekenis. Ook de sociale structuur waarvan de bewoners van de boerderijen deel uitmaken speelt een grote rol. De van oorsprong agrarisch cultuur ontmoet “stadse” invloeden.

 

In de huidige maatschappij komt er steeds meer nadruk te liggen op de eigen rol van de eigenaar, de buren en andere partijen. Dat leidt tot nieuwe keuzes en oplossingen.
Daarover gaat dit door Yvon Haan geschreven toneelstuk. De regie is in handen van Gerja Meima. Zij was ook regisseur van het enorme succes Groene Rivier Theater.

 

In gesprek met het publiek

Het interactieve karakter van de voorstelling krijgt invulling als tegen het eind van het stuk het publiek actief betrokken wordt bij de thematiek en de daaruit voortvloeiende vragen. De discussie wordt aangezwengeld door één van de spelers en geleid door een ervaren gespreksleider met grote betrokkenheid bij het platteland. Vervolgens wordt de eindscène gespeeld. Met een verrassende ontknoping…

Het toneelstuk richt zich op eigenaren en bewoners van historische boerderijen, mensen die beroepsmatig en/of vrijwillig bij erfgoed en plattelandsontwikkeling betrokken zijn, en al die anderen die iets hebben met oude boerderijen en het goede buitenleven.

 

De voorstellingen zijn op zaterdag 2 juni om 15.00 uur en om 20.00 uur in Bissems Hofstede, Marledijk 33 in Marle (Overijssel), zaterdag 23 juni om 20.00 uur in de Hof van Duur, Damshoekweg 2 in Den Nul (Overijssel) en zondag 24 juni om 15.00 uur in De Eek, Eekstraat 3 in Steenderen (Gelderland).

Meer informatie

Organisator is Stichting IJsselhoeven (in het kader van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland / Theater over Grenzen). Meer informatie en de kaartverkoop kunt u vinden op www.stichtingijsselhoeven.nl.

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie