Ik Toon mijn hart voor cultuur begonnen

Vandaag is Ik Toon begonnen, een cultureel evenement op uiteenlopende locaties in de Gemeente Raalte. ‘IK TOON’ biedt een podium aan alle amateurs en professionele kunstenaars. Een volle week lang kunnen bezoekers genieten van kunstroutes, workshops, open repetities, een kunstmarkt en diverse optredens van regionale (amateur)kunstenaars en verenigingen. Dit alles met het thema ‘Mijn hart voor cultuur’, om zo te laten zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Tijdens IkToon presenteren de kunstenaars en culturele verenigingen een boordevol programma met activiteiten die bijna allemaal gratis te bezoeken zijn. Op alle dagen zijn er diverse activiteiten, waaronder open repetities en exposities. Het programma concentreert zich op het weekend van 3 en 4 juni, beide dagen tussen 11 en 17 uur.

In Heino vindt dan de Kunstroute Heino plaats, met kunstenaars (jong en oud), verhalenvertellers, een graffiti expo van de basisscholen en een zangfietspad. Er zijn optredens van Muziekvereniging Ons Genoegen, Zangroep de Pompedoers, Heino’s Mannenkoor en zangroep Heino Vocaal. De route- en programmabrochure van de Kunstroute Heino is verkrijgbaar bij het Dorpshuus in Heino.

In Mariënheem vindt op 3 en 4 juni de Montmartre Markt plaats. Op deze kunstzinnige markt staan kunstenaars uit allerlei kunstdisciplines, van hout tot leer en van glas tot natuursteen. Zelfs een slager is aanwezig met de bekende lever worst. Ook voor de kinderen zijn er leuke creatieve activiteiten.

Raalte, Luttenberg en Heeten hebben op zaterdag 3 en zondag 4 juni een gezamenlijke kunstroute. Tijdens deze route krijgen bezoekers de kans om binnen te kijken bij heel veel ateliers. Dit zijn diverse schilderateliers, maar ook ateliers waar wordt gewerkt met keramiek, glas en sieraden. Er zijn o.a. demonstraties Ikebana (Japans bloemschrikken) en beeldhouwwerk. St. Caecilia, beiaardier Henk Veldman en Zang & Oratoriumvereniging verzorgen dit weekend optredens op verschillende locaties. Ook zijn er workshops van de Kunstkring Raalte, Atelier Bertina en Dineke Renkema. De programmafolder van de Kunstroute Raalte-Luttenberg-Heeten is verkrijgbaar bij de Bruna in Raalte. Het volledige programma van IkToon gemeente Raalte dat nog loopt tot 8 juni is te vinden op www.iktoonsalland.nl.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer