Gepensioneerd pastor Noordink zeer content met verbeeldingstuin

Inmiddels bestaat de tuin alweer een jaar, maar staat ie nu pas mooi in bloei. Op enkele lege sokkels na, staat de tuin vol met kunstwerken die tot de verbeelding spreken. Een mix van Bijbelse invloeden en prachtig, gekleurde en bijpassende planten en bloemen sieren de verbeeldingstuin in Heino. Een initiatief van gepensioneerd pastor Gerard Noordink.

“Voor mijn afscheid wilde ik de mensen iets geven om over na te denken. Dat heb ik met deze tuin kunnen doen.” Op aanraden van tuinarchitecte Nelleke Mein – Kamminga, heeft de tuin drie thema’s meegekregen: geloof, hoop en liefde. Deze zijn terug te vinden in de vormen van de paden in de tuin en op het ijzeren toegangshek.

De tuin wordt verzorgd door een groep vrijwilligers, onder leiding van Gerard van de Kolk. Hij stopt zijn ziel en zaligheid in de tuin en zorgt er wekelijks voor dat de tuin er prachtig uit blijft zien. Noordink is zeer content met ‘zijn’ tuin en kijkt met bewondering rond naar alle beelden. “Ik ben alleen nog aan het bedenken wat ik met de lege sokkels wil. Maar ik heb al wel wat ideeën in mijn hoofd.”

Videoverslag: Martijn van Wieringen

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer