Houtdorp: een perfecte activiteit voor de schoolvakantie

Een stapel pallets, spijkers en een eigen hamer. Meer heb je even niet nodig, behalve een opdracht. Bouw een politiebureau, gemeentehuis of.. je droomhuis. Samen met andere kinderen ga je aan de slag: houtdorp! Een perfecte activiteit in de schoolvakantie.

In verschillende dorpen is het ieder jaar weer feest: kinderen die samenkomen om met elkaar een houtdorp te bouwen. In Haarle vindt het jaarlijks terugkerende evenement plaats van 31 juli t/m 3 augustus. In Olst van 29 t/m 31 augustus voor iedereen van 4 t/m 12 jaar. In het laatstgenoemde dorp wordt er geprobeerd een vergunning rond te krijgen, zodat kinderen mogen blijven slapen: ”Dat zou wel het mooiste zijn natuurlijk!”, vertelt vrijwilliger Johanna van Zwieten.

Minder belangstelling
Dat houtdorp dit jaar plaatsvindt op verschillende plekken is helaas niet vanzelfsprekend. Het is namelijk niet gemakkelijk om voldoende vrijwilligers te vinden en/of aanmeldingen te krijgen. Zo is dit in Raalte het geval en moeten kinderen naar andere wijken of buurtdorpen om te mogen timmeren. Medewerkers van het vrijwilligers steunpunt Raalte merken dan ook dat er minder belangstelling is: “Ze kiezen voor een andere invulling van de vakantie.” In Olst zien ze dat beeld niet. Daar hebben zelfs 130 kinderen zich aangemeld, vertelt Houtdorp Olst trots op hun Facebookpagina.

Houtdorpers klaar…
Ondanks dat er dus minder belangstelling is, gaat het op sommige plekken gelukkig gewoon door. Wel vraagt Houtdorp Olst één begeleider (papa, mama, buurman, etc.) per drie kinderen die hen een dagdeel of dag komt helpen. Kinderen hebben er zin in en ouders zijn enthousiast: ”Het gaat een superfeest worden”, laat het Houtdorp-team uit Olst weten.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer