Historische speurtocht door Deventer Noordenbergkwartier

Speur op zondag 25 juni a.s. mee naar het verleden van Deventer tijdens de historische speurtocht door het Noordenbergkwartier en laat je meevoeren langs oude fabrieken, fraai gerestaureerde panden en de eeuwenoude verdedigingswal.

De tocht is voor jong en oud en zit vol met activiteiten, leuke weetjes en vragen. Onderweg voer je toffe opdrachten uit, beantwoord je leuke vragen en verzamel je stempels. Op de route kom je van alles te weten over de prachtige plekken van het Noordenbergkwartier.

Als klap op de vuurpijl word je onderweg ook getrakteerd op wat lekkers. De speurtocht start in De Fermerie aan het Muggenplein. Daar ligt ook het routeboekje voor je klaar. Aan het einde van de route krijg je in het gebouw van de SIED jouw diploma uitgereikt.

Erfgoedpartners slaan handen ineen
De historische speurtocht door Deventer wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en erfgoedorganisatie Deventer Verhaal.

Praktische informatie
De speurtocht wordt georganiseerd op zondag 25 juni 2023. De start is tussen 10:30 en 11:00 uur bij De Fermerie, Muggenplein 9, Deventer. De duur van de speurtocht is ongeveer anderhalf uur. Eindpunt is het gebouw van de SIED aan Het Klooster 3.

De deelname is gratis en speciaal voor kinderen tot circa 12 jaar met begeleiding van een of meer volwassenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer