Help jij mee Salland schoon te maken tijdens de World Cleanup Day?

Niets is fijner dan rondlopen in een schone streek. Maar om dat mogelijk te maken hebben we elkaar nodig. Op zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. In 191 landen wordt er in verschillende steden zwerfafval opgeruimd door vrijwilligers. En dus ook in Salland!

Oorsprong
World Cleanup Day is in 2008 ontstaan in Estland. Daar gingen vijftigduizend mensen samen op pad om het hele land, in slechts vijf uur, op te ruimen. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een wereldwijde beweging, waar miljoenen vrijwilligers aan meedoen. Volgens de organisatie is zwerfafval opruimen een activiteit geworden die mensen verbindt.

Deventer
Op 16 september worden er in Deventer verschillende opruimacties georganiseerd. In totaal zijn er 70 acties opgezet. Zo wordt er bijvoorbeeld op Borgele een speelgebied voor kinderen opgeruimd en wordt er vanuit het Saxion een ‘Waste Walk’ gelopen.

Tekst gaat verder onder de foto…

Raalte
In Raalte zijn er zes acties opgezet om aan mee te doen. Eén van die zes is De Maten, daar kan je mee doen om stukken straat schoon te maken waar het afval uit de containers ligt, volgens de oprichter van het opruim gebied.

Wijhe
Wijhe telt één actie minder, hier kan er gekozen worden uit vijf acties. Waaronder de actie ‘IJsseltjes’, daar is een actie opgericht omdat vissers daar veel afval dumpen volgens de oprichter van de actie. Ook zijn er twee acties op Het Dedemplein.

Olst
Olst kent vier opgezette acties van de afgelopen jaren. Daar kan er gekozen worden mee te helpen om de straten Goudvink en Groenling weer schoon te maken. Naast de straten is er ook een actie om de Kortrickvijver te Olst schoon te houden.

Tekst gaat verder onder de foto…

Help mee
Op de site van Supporter Van Schoon zijn er verschillende acties uit te kiezen die opgezet zijn door en voor vrijwilligers. Zo kan jij een actie uit de buurt uitkiezen en meehelpen om Salland weer schoon te maken. Naast een actie uitkiezen kan je ook zelf een actie opzetten en vrijwilligers laten meedoen in jouw buurt. Ook is er op woensdag 13 september een speciale editie van de opruimdag voor scholen.

Alle acties van Salland zijn in één kaart verwerkt, waar ga jij helpen? hier te vinden:

Foto’s Pexels: Thirdman en Anna Shvets

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer