Harmoniedag, Veteranendag en Rock & Roll in Olst

Zaterdag 14 juli a.s. sluit de  Olster Harmonie het seizoen af met de jaarlijkse Harmoniedag in het Olsterhof. Een muzikaal festijn met dit jaar een bijzonder tintje.

In samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe heeft de Olster Harmonie de gemeentelijke Veteranendag uitgenodigd. Die is dit jaar daarom verplaatst naar dit weekend. Voorzitter André Smit: “We wilden dit jaar de veteranen eens extra in het zonnetje zetten. Helaas is het ons niet gelukt om dit jaar een militaire kapel naar Olst te krijgen, maar toch hebben we een mooi programma.” Naast veel muziek zal de Voertuigengroep IJssellinie in het Olsterhof aanwezig zijn tot ca. 19 uur met een aantal voertuigen, een boogtent en een noodhospitaal.

Om 14 uur trapt de jeugd van de Olster Harmonie de middag af. Het A-orkest van de vereniging vervolgt rond 15 uur het festijn met verschillende vlotte nummers. Daarna zal de slagwerkgroep van de Harmonie, de Wijhese Harmonie en blaaskapel As ‘t Spölt, Maj Bli’j wèh (uit Wijhe) hun opwachting maken. Aan het begin van de avond maakt Show en Marchingband DAP uit Apeldoorn een korte rondgang door Olst en sluit deze af met een optreden in het Olsterhof. Tussendoor vult DJ Wesley de pauzes op. Zo blijft er constant muziek in het park.

De dag wordt afgesloten met een high voltage rock & rollshow van de band ‘Them Lewis Boys’. De band brengt een spectaculair eerbetoon aan de nog levende rock ‘n roll legende uit de jaren 50 Jerry Lee Lewis. Met een traditionele bezetting bestaande uit piano/zang, elektrische bas, elektrische gitaar en drums wordt er een tribute neergezet waarin alle klassiekers van deze levende legende voorbij komen.  Denk aan nummers als: Great balls of fire, Whole lotto shaking going on, maar ook nummers van zijn laatste plaat ‘Mean old man’ worden onder de aandacht gebracht. De band speelt van 20 tot 22 uur.

Kortom een gevarieerde muziekdag in het centrum van Olst. Bij de organisatie wordt de Olster Harmonie geholpen door vrijwilligers van C.V. Iesselzotten Olst. Zij dragen zorg voor de innerlijke mens. Uiteraard is de toegang gratis.

 

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie