Handbalsters Overwetering bekeren verder ten koste van Wesepe

Foto : Airplay Sport

Op dinsdagavond 9 oktober speelden de handbalsters van Overwetering en Wesepe tegen elkaar in de voorronde van de landelijke handbalbeker.Vooraf was het al een affiche; waar buiten de beker, veel meer belangen op het spel stonden. Zowel de handbalsters van Wesepe als Overwetering  komen in de hoofdklasse B uit waar ze beidde de eerste 2 competitiewedstrijden  nipt verloren waar meer had ingezeten. Deze wedstrijd  kon mooi gebruikt worden voor de motivatie en het  spel te spelen waar de teams beidde naar toe wilden. In sporthal de Hooiberg  werd deze  wedstrijd gespeeld wat voor  beidde ploegen hun vaste speellocatie is. Op papier waren de handbalsters van Wesepe het thuisspelende team.

Vanaf de beginfase was het Overwetering  wat beter uit de startblokken kwam. Waar bij Overwetering veel lukte, lukte er bij de handbalsters van Wesepe vrij weinig. Vooral de eerste helft  leek het bij  de handbalsters van Wesepe een net niet avond te worden. De handbalsters van Overwetering gingen de rust in met een terechte voorsprong van 7-12.

Na de rust kwamen de handbalsters van Wesepe meer in hun spel. Dit zag ook Ben Bulten als een van de toeschouwers in de Hooiberg. Bulten die  de afgelopen 2 seizoenen hoofdtrainer was van de handbalsters van Overwetering en nu van zijn trainerspensioen geniet.  Ondanks Wesepe beter speelde dan in de eerste helft  kwam de voorsprong van Overwetering niet in gevaar en won de groen gele brigade uit Olst met 17-25 en gaan verder in  het bekertoernooi. Over precies een maand komen de ploegen elkaar weer tegen. Dan speelt Overwetering  thuis in competitieverband tegen Wesepe  op 10 november om 19:00.  De handbalsters van Wijhe’92 waren deze bekerronde vrijgeloot .

Beluister hier de reactie van beide trainers.

Reactie trainer Wim Snijders ( Wesepe)

Jan Lentjes ( Overwetering)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie