Half jaar lang verkeershinder Handelskade Deventer

Fietsers en voetgangers rondom de kop van de Handelskade, van en naar het centrum van Deventer, hebben vanaf 28 augustus te maken met aanpassingen. De kantoorpanden op de Kop Handelskade worden gesloopt.

In de week van 28 augustus start de sloop van de kantoorpanden op de Kop van de Handelskade. Gedurende de sloop, in de periode van 28 augustus 2023 tot en met 28 januari 2024, zijn de routes voor voetgangers en fietsers aangepast.

Fietsers
Voor fietsers zijn er twee alternatieve routes. Deze kunnen in twee richtingen de route over de Handelskade blijven gebruiken. Deze is ter hoogte van de sloopwerkzaamheden enkele meters opgeschoven. Het kan gebeuren dat fietsers hier soms even moeten wachten vanwege sloopwerkzaamheden. Een alternatieve route loopt langs de Boreel en is 100 meter langer en ongeveer een halve minuut extra fietsen. 

Voetgangers
Voetgangers kunnen tijdens de sloopfase het voetpad langs het water gebruiken.

Onder de situatieschets kunt u verder lezen…

Alternatieve routes voor voetgangers en fietsers, zoals genoemd in de tekst, zichtbaar gemaakt op een kaartje

Automobilisten
Het autoverkeer kan in 2 richtingen gebruik blijven maken van de Handelskade, maar de rijbaan is wel versmald. Het verkeer mag ter hoogte van de sloopwerkzaamheden maximaal 30 km/u rijden.

In een later stadium wordt op de plek van de gesloopte panden nieuwbouw gepleegd met woningen, kantoren en horeca.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer