Goede doelen slaan de handen ineen voor water


Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom slaan Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Rotary de handen ineen.

807ff0c3-caec-48da-a1c8-2bdeccd49479.pngBekijk deze mail online

PERSBERICHT dinsdag 10 december 2019

GOEDE DOELEN SLAAN DE HANDEN INEEN VOOR WATER

Wereldwijd hebben miljarden mensen geen toegang tot schoon water. Daarom slaan Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Rotary de handen ineen. In 2020 organiseren zij ‘Wandelen voor Water’. Een project voor basisschoolleerlingen in heel Nederland waarbij ze door middel van een gastles en sponsorloop leren én ervaren dat schoon water niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met de opbrengst van deze wandeling worden waterprojecten gerealiseerd waardoor kinderen en hun familie in Afrika en Azië een kans krijgen op een gezonde toekomst.

Belangrijk doel

In 2003 startte Aqua for All met de organisatie van Wandelen voor Water. Nadat zij in 2019 stopten met de organisatie van dit project hebben Amref Flying Doctors, Simavi, ZOA en Rotary besloten samen verder te gaan. Simavi-directeur Ariette Brouwer ‘We vinden het belangrijk om als verschillende ontwikkelingsorganisaties samen te werken aan één belangrijk doel, namelijk kinderen en hun ouders in ontwikkelingslanden toegang geven tot veilig water waardoor hun levensomstandigheden verbeteren. Hun zelfredzaamheid groeit en kinderen krijgen tijd voor school.

Wandelen voor Water

Het unieke aan dit project is de combinatie tussen leren én doen. Tijdens het project krijgen leerlingen van de bovenbouw les van een gastdocent over de waterproblematiek in ontwikkelingslanden. Daarna gaan ze zelf aan de slag en zamelen geld in voor waterprojecten in gebieden waar dit hard nodig is. Dit doen ze door middel van het lopen van een 6 kilometer lange sponsortocht met water. Een sportieve uitdaging waardoor de leerlingen ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken. Vanaf Wereld Water Dag -25 maart 2020- tot en met het eind van het schooljaar kunnen scholen meedoen met Wandelen voor Water.

Resultaten tot nu toe

Sinds de start van dit project in 2003 hebben leerlingen in Nederland €11.8 miljoen ingezameld om meer dan 300 projecten te realiseren. Daardoor hebben 510.000 kinderen en hun ouders in Afrika en Azië nu toegang tot veilig drinkwater. Daarnaast hebben 220.000 mensen goede sanitaire voorzieningen en voorlichting op het gebied van hygiëne gekregen.

Inschrijven basisscholen

Vorig jaar liepen er ruim 19.000 leerlingen van basisscholen in Nederland mee met Wandelen voor Water en haalden samen 570.000 euro aan donaties op. Scholen kunnen zich vanaf nu tot eind januari 2020 inschrijven via de nieuwe website www.wandelenvoorwater.nl.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer