Go Ahead Eagles na jaren weer in de Eredivisie

In het centrum van Deventer ontstond woensdagavond na het laatste fluitsignaal in Doetinchem een waar volksfeest met supporters van Go Ahead Eagles.

Doordat “De Superboeren” in eigen huis gelijk speelden tegen Helmond Sport en Go Ahead Eagles won van Exelcior was de promotie naar de Eredivisie door de Deventer club een feit. De vele duizenden fans scandeerden leuzen, zongen en zwaaiden met vlaggen op de Brink. Ook werd er gedanst, muziek afgespeeld en zelfs vuurwerk afgestoken.

De politie was aanwezig met veel ME en voertuigen. Eerder op de dag liet de gemeente weten niet op te treden tegen feestende supporters, mocht de club promoveren. De redenering is dat een grote groep uitzinnige fans zich niet zal laten sturen. Er werd al verwacht dat er een feestje kon ontstaan in de oude binnenstad.

De gemeente had eerder die dag al besloten de menigte het feestje uit te laten vieren zonder dat er ingegrepen wordt. Volgens een zegsman is het niet goed dat zoveel mensen bij elkaar zijn in verband met de Corona regels had iedereen eigenlijk thuis moeten blijven.

Salland1 was de hele avond met radio verslaggevers op de Brink en in het stadion in Rotterdam aanwezig, en deed live verslag van de wedstrijden in Salland sport, waar ook een ontlading bij de verslaggevers in het stadion te horen was.  

bij hotel Van der Valk gingen veel supporters wachten op de spelersbus om daar de spelers in te halen. Ook daar greep de politie niet in en was de sfeer meer dan prima.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer