Go Ahead Eagles al drie duels zonder doelpunt

Drie duels op rij scoorde het team van René Hake geen doelpunt. Vorige week in Twello toonde het al een probleem te hebben met het creëren van kansen en ook dit weekend herhaalde dat probleem zich. Met nog een kleine twee weken te gaan voorafgaand aan de officiële aftrap van het nieuwe voetbalseizoen, maken diverse supporters zich toch wat zorgen.

Afgelopen zaterdag speelde de Deventerformatie 75 minuten tegen de beloften van BVB Dortmund. In de eerste 35 minuten toonde Go Ahead Eagles zich weliswaar dominant, maar wist het slechts één mogelijkheid voor het Dortmundse doel te creëeren. Architect Rommens stak Breum weg op links weg, de Deen zag voor het doel Baeten, echter had de Belgische spits teveel tijd nodig.

Tekst gaat verder onder foto…

Matig druk zetten
Daarvoor waren de Duitsers al gevaarlijk bij een corner en in het tweede deel sloeg Borussia Dortmund tweemaal toe. GA Eagles was toen slordiger en daardoor minder dominant. Als dan bij de omschakeling ook nog matig druk wordt gezet, profiteren de talenten uit Dortmund daar tweemaal slim van. Met name de tweede treffer van invaller Hettwer was een beauty; Eberwijn sneed de bal met buitenkant rechts door het hart van de defensie van Kowet waarna zijn collega koel De Lange verschalkte.

Onderuit tegen FC Twente
Zondag was er een ingelaste en besloten oefenwedstrijd tegen FC Twente in Hengelo. De Tukkers wisten eenvoudig met 3-0 te winnen. Ook daar wist Hake zijn formatie niet echt tot kansen te komen in tegenstelling tot de Enschedeërs. Spits Ricky van Wolfswinkel opende de score vanaf 11 meter en in de verkorte tweede helft waren Naci Ünüvar en Youri Regeer goed voor een doelpunt waardoor de Eagles met 3-0 onderuit ging.

Interview René Hake onder de foto…

Basis-elf
Echt zorgen maakt René Hake zich niet, ondanks het weinig creëren van kansen, hij beklaagde zich wel over de verkeerde keuzes aan de bal en het matig druk zetten aansluitend. Hoe zijn team er uit ziet tegen AZ, weet Hake wel: “Met zoveel jongens van vorig seizoen er bij, waar we tevreden over zijn, zit de basis-elf wel in ons hoofd…”, aldus de oefenmeester.

Het gehele interview is onderstaand terug te luisteren…

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer