Gevaarlijke Vlessendijk wordt aangepakt

De Vlessendijk in het buitengebied bij Heeten staat op een lijst van wegen waar de gemeente Raalte voornemens is om snelheidsremmende maatregelen te treffen. Dit blijkt uit antwoorden van het college op vragen van GemeenteBelangen.

Gebleken is dat ondanks de maatregelen die er reeds getroffen zijn zoals ’60’ markeringen, kruispuntplateaus en wegversmallingen weggebruikers nog steeds de geldende snelheidslimieten overtreden.

In een reactie op de vragen die GemeenteBelangen stelt het college dat de Vlessendijk in de verkeersagenda is geclassificeerd als riscoweg en dat er dit voorjaar aansluitend op verkennende gesprekken in 2022 dit voorjaar een vervolgoverleg gevoerd wordt met plaatselijk belang om alle locaties in beeld te brengen. De Vlessendijk maakt onderdeel uit van het studiegebied.

Op de vraag of er het afgelopen jaar actief gehandhaafd is als het gaat om de snelheid van het verkeer, geeft de gemeente aan dat dit de verantwoordelijkheid is van de politie en dat er vanuit de gemeente regelmatig handhavingsverzoeken met de politie worden gedeeld.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer