12.9 C
Deventer
zondag, oktober 24, 2021

Geur van ‘rotte eieren’ trok over dorp in Raalte

De inwoners van Raalte en Omgeving hebben te maken gehad met de geur van ‘rotte eieren’. Bij eierverwerkingsbedrijf Bouwhuis Enthoven woedt een brand in de drogerij en in een technische ruimte. De omgeving was afgezet in verband met explosiegevaar. 

De rook was vannacht hevig en de stank enorm wat uit het pand van de eierverwerker trok over woonwijken in de buurt. Inmiddels is de ergste stankoverlast weer weg en is het sein ‘brand meester’ vlak na 7 uur gegeven.

Volgens woordvoerder Jan Wittenberg gaat het nablussen ‘nog wel even duren’. De brand breidt zich niet meer uit, maar is nog lang niet gedoofd. Even na 7 uur vanmorgen bracht de brandweer de ‘Cobra Coldcutter’ in stelling. Met dat apparaat kan de brandweer dwars door een muur spuiten. De brand is waarschijnlijk ontstaan in de technische ruimte en een ruimte waar eierdooiers worden gedroogd. De brandweer kon er vanwege de enorme hitte de eerste uren helemaal niet bij komen. De ruimtes werden afgesloten, in de hoop dat het vuur bij gebrek aan zuurstof dooft. 

Dat had het gewenste effect, laat Wittenberg weten. De temperatuur in de binnenruimte is voldoende afgenomen, reden voor het geven van het sein ‘brand meester’.  De brandweerlieden kunnen daardoor veilig met de Cobra Coldcutter het gebouw betreden en de brand verder doven. 

Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

812FansLike
1,879VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer