Gemeente Olst-Wijhe verbetert verkeersveiligheid Rijksstraatweg Olst

Het was een heikel punt. De verkeersveiligheid aan de Rijksstraatweg binnen de bebouwde kom in Olst. Abbott legde een eigen parkeerterrein aan met voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers. De werkzaamheden vinden plaats van 19 t/m 26 januari 2023. Het restant van deze route wordt meegenomen in de werkzaamheden van de provincie waarvan de eerste werkzaamheden eind dit jaar starten.

Samen met de provincie Overijssel streeft de gemeente naar het verkeersveiliger maken van de N337. Omdat het nieuwe parkeerterrein van Abbott in gebruik is genomen kan de gemeente nu een slag maken. Het verwijderen van de parkeerplaatsen langs een deel van de Rijksstraatweg draagt hier aan bij. Het fiets-/voetpad komt naast een haag van ongeveer 70 centimeter hoog zodat fietsers en voetgangers veilig zijn naast het andere verkeer.

De uitvoering start op donderdag 19 januari 2023 door Schagen. Vanaf dinsdag 17 januari kan op de langsparkeerplekken tussen de Veerweg en de Bökkers Mölle niet meer geparkeerd worden. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook dicht. Met verkeersregelaars zorgt de gemeente ervoor dat de Rijksstraatweg wel kan worden blijven gebruikt. Volgens de planning worden de werkzaamheden op 26 januari afgerond.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer