Frisse start met nieuwe woningen voor starters en senioren in Wijhe op voormalig Tellegenschool-terrein

Op woensdag 8 november hebben de gemeente Olst-Wijhe, en bouwontwikkelaren Nikkels Projecten en Bemog Projectontwikkeling een overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van de voormalige Tellegenschool in Wijhe. De ondertekende overeenkomst legt de basis voor de realisatie van een project met 25 nieuwbouwwoningen, ontworpen om starters en senioren een woning te bieden.

Veel input van omwonenden
Het oorspronkelijke plan voor de herontwikkeling van de school locatie is verfijnd en aangepast dankzij waardevolle input van de omwonenden. Dit heeft geresulteerd in een aansprekend en verfijnd ontwerp voor de locatie.

Ontwerp ter inzage
Vanaf donderdag 16 november ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage, waarbij inwoners hun officiële reactie kunnen geven (zienswijze) op de voorgestelde plannen.

Tekst gaat verder onder foto…

Foto: van links naar rechts: Gerrit Nikkels van Nikkels Projecten, wethouder Marcel Blind, Stefan van Dijk, Bemog projectontwikkeling

Verdere uitwerking en voortgang
Na de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan kan Nikkels Projecten/Bemog Projectontwikkeling verder gaan met de verdere uitwerking en realisatie van het bouwplan. De verkoop van de woningen staat naar verwachting gepland voor medio 2024, met een geplande aanvang van de bouw rond medio 2025.

Dit nieuwe Tellegenpark-project belooft niet alleen een frisse start voor de locatie maar ook een welkome toevoeging aan de diverse woningmarkt, waar zowel starters als senioren een prachtige nieuwe plek zullen vinden om te wonen.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer