Floor en Nanu winnen Raalter voorleeswedstrijd

Floor Kuttschruiter van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel van basisschool Kwintijn uit Raalte hebben op woensdag 6 februari de Raalter voorleeswedstrijd gewonnen. Floor en Nanu mogen op 6 maart beiden Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2019!

Er waren twee rondes, een ’s middags en een ’s avonds. Acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Karin de Graaff naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury heeft gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend overleg werd het verlossende woord door juryvoorzitter Mirjam Borger gesproken.

Floor las een fragment voor uit het boek Nergens meer veilig van Jan Heerze. Nanu las een fragment uit Buiten is het oorlog van Janny van der Molen. De jury vond dat Floor en Nanu het publiek echt mee kregen in het door hun gelezen verhaal, toevallig beide over de Tweede Wereldoorlog.

Deze lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd werden door de Bibliotheek Salland georganiseerd op basisschool De Linderte. Vanwege het grote aantal deelnemende scholen mogen er uit de gemeente Raalte maar liefst twee winnaars door naar de regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Floor en Nanu zullen twee van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op 6 maart gehouden zal worden in het Kulturhus in Holten.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie