Flinke straf en schuldsanering voor ondernemersechtpaar met koeriersbedrijf Hato Coeriers

Terwijl hun koeriersbedrijf Hato Logistics & Service ten onder ging richtte een ondernemersechtpaar uit Heeten gewoon een tweede bedrijf op. Schuldeisers visten zo achter het net. Maar ze kwamen er niet zomaar mee weg, zo besliste de rechter deze week.

Toen de Belastingdienst na herhaalde sommaties tot betaling dreigde alles in beslag te nemen, richtte Te W. snel een nieuwe bv op, nu op naam van zijn 49-jarige vrouw B.S.
De Ford Transit en ruim 57.000 euro verdwenen snel in deze bv en er werd vrolijk maar hard doorgewerkt. Alle klanten werden meteen ondergebracht in deze nieuwe Hato Couriers.

Administratie een zooitje

Ook bij dat bedrijf liep het spaak. Aangeklaagde weigerde de curator de benodigde documenten te verstrekken. “De administratie was een zooitje”, zei de curator hierover op de zitting twee weken terug. Het echtpaar gaf toen wel toe dat ze 57.000 euro en een Ford Transit uit de boedel hebben gehouden. De twee werken inmiddels in loondienst en zijn druk bezig de schulden af te betalen.

Op 25 mei 2018 werd de verdachte in Raalte aangehouden en zat hij zes dagen in hechtenis. Het moment van aanhouding zit nog vers in zijn geheugen. “Ik kon zo linea recta naar het ziekenhuis wegens een hartstilstand.’’

Ook persoonlijk merkten ze de gevolgen van de financiële veldslag die ze achterlieten. Een van de personeelsleden die ontslagen werd wegens vermeend drugsgebruik, kwam verhaal halen en heeft volgens Te W. het hele huis kort en klein geslagen.

Strafeis

G. te W. (51) kreeg vandaag een celstraf van een halfjaar voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Zijn 49-jarige vrouw, B.S., kreeg drie maanden celstraf voorwaardelijk. Zij moet een taakstraf van 160 uur verrichten.

Foto: pexels.com

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer