Filmavond in het Holstohus


Vrijdag 18 december is het weer FILMHUIS-AVOND in Het Holstohus te Olst met om de films Up en Un conte de NOËL

18.30 uur UP: Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken. Op 78-jarige leeftijd, wanneer hij gedwongen wordt zijn huis te verlaten, ziet hij een bizarre uitweg: hij bindt duizenden ballonnen vast aan zijn woning en besluit met huis en al weg te vliegen richting Zuid-Amerika. Eenmaal in de lucht blijkt dat hij een verstekeling aan boord heeft: de fanatieke padvinder Russell. Aangekomen in Zuid-Amerika beleven ze een doldwaas avontuur. Geschikt vanaf 6 jaar, 96 min., Nederlands gesproken.

 

20.30 uur UN CONTE DE NOËL: Onze laatste voorstelling van 2009 is een Franse Kerstvertelling. Aan ?Vrede op aarde? denk je bepaald niet als je de zaal verlaat. Binnen de familie Vuillard is zoon Henri het zwarte schaap, door zijn zus Elizabeth ?verbannen? uit de familie. Maar dan wordt moeder Junon (Catherine Deneuve) ernstig ziek. Haar enige hoop is een ruggenmergtransplantatie. Henri is een van de weinige geschikte donoren, maar heeft hij dat over voor een moeder die openlijk zegt nooit van hem te hebben gehouden? Daarnaast heeft Henri ook nog een rekening te vereffenen met zijn zus. Rond de Kerstdagen komt het hele gezin bijeen in het ouderlijk huis. Catherine Deneuve is glorieus in deze originele, magistrale film.

 

Reserveren via filmhuisolst@home.nl. Entree: kinderfilm ? 2,- (begeleiders ? 3), volwassenenfilm ? 4,- (nut-leden) of ? 5,- (niet-leden)

Filmhuis Olst is een activiteit van het Nut

 

Marcel Middelveld
Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,020VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer