Emma Oosterwegel behaalt ticket Olympische spelen

Meerkampster Emma Oosterwegel beleefde een waanzinnig goed weekend in Talence, even ten zuiden van Bordeaux. De atleet van AV Daventria uit Deventer won niet alleen de Décastar-games, maar voldeed met haar prachtige prestatie ook aan de limiet voor Parijs 2024.

De 25-jarige Emma Oosterwegel leidde de dans voor het laatste onderdeel in Frankrijk. Met 5583 punten bleef ze de Zwitserse Kälin voor met 83 punten en de Duitse Weissenberg met 188 punten. De toernooiwinst kon haar bijna niet meer ontgaan, maar het vizier van de Deventerse was eigenlijk meer gericht op kwalificatie voor de Olympische spelen.

Parijs 2024
Ook op het slotonderdeel was de Deventerse uiteindelijk te sterk voor de rest van het internationale gezelschap. Die 800 meterwinst was eigenlijk bijzaak, het puntentotaal van 6.496 was de ultieme reden voor een feestje. De student aan de universiteit van Wageningen kan zich op gaan maken voor de Olympische spelen. In 2021 behaalde Emma 6590 punten wat goed was voor een bronzen plak in Tokyo. Emma jaagt nu op meer…

Het onderdeel verspringen van Emma Oosterwegel gefilmd door haar vader

Op de foto Emma met haar zus Hanneke welke in Wijhe vorige week de prijzen uitdeelden van de Appelloop.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer