Deventer opnieuw opgeschrikt door autobrand

Er ging weer een auto in vlammen op zaterdagnacht. De stille getuige aan de Willem ten Rijnestraat is veelzeggend. De auto vatte vlam aan de voor- en achterzijde.

Rond 03:30 uur kreeg de brandweer melding en bij aankomst stond een auto al in lichterlaaie. Door adequaat handelen voorkwam het korps dat de boom er naast ernstig werd beschadigd. “De dertiende autobrand, maar nu wel heel dichtbij”, zo vertelde een omwonende. Allemaal hebben ze niets gehoord of gezien: “Het gebeurd allemaal rond 3-4:00 uur in de nacht als het uiterst stil is op straat.

Dit blijft toch niet ongezien?
“De buurt gaat wel snel achteruit”, concludeert een andere bewoner van de wijk die veelal bestaat uit statige huizen gebouwd in de jaren ’30. Maar anderen vullen aan dat de pyromaan natuurlijk hier niet hoeft te wonen. Niemand heeft iets gezien: “Maar zo’n brandstichter moet toch een keer tegen de lamp lopen, dit blijft toch niet ongezien?”

Oproep getuigen
De politie wil niet snel spreken van pyromanen of brandstichting, echter twee brandhaarden bij deze auto is wel heel frappant. Men is direct onderzoek gestart wat zondagochtend een vervolg kreeg met een buurtonderzoek. Daarbij wordt ook gekeken naar camerabeelden.

De politie vraagt getuigen zich te melden als ze iets verdachts hebben gezien of opgenomen.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer