Eikenprocessierups seizoen is weer begonnen

U kent ze wel, de rupsen die zorgen voor; jeuk, irritatie aan de huid, ogen en de luchtwegen. Om de overlast in de gemeente Deventer te beperken is de gemeente begonnen met het wegzuigen van de beestjes op bepaalde plekken.

Melding maken

U kunt natuurlijk zelf een melding maken van nesten van eikenprocessierupsen. Dit doet u via het meldsysteem: www.deventer.nl/slimmelden. Zodra u de melding heeft gemaakt wordt deze zichtbaar op de interactieve kaart. Medewerkers van de gemeente beoordelen dan de prioriteit en geven dat weer op de kaart. Ook als het nest is weggehaald, ziet u dat op de kaart.

Om ongemak te voorkomen, wordt er verzocht de rupsen en resten ervan niet aan te raken. Zorg bij bezoek aan natuurgebieden voor een goede bedekking van hals, armen en benen en ga niet op de grond zitten. Mocht u toch in contact zijn gekomen met de rupsen dan moet u er voor zorgen dat u de huid schoon spoelt met water.

Redactie
Redactie
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,025VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer